HISTORISCH,  MAAR OOK VAN NU.

Als de muren konden praten, dan zaten gasten in het Schielandshuis ademloos te luisteren. De rijke geschiedenis van het Schielandshuis spreekt tot ieders verbeelding. Het is gebouwd in een tijd dat de Coolsingel nog een gracht was en de skyline van Rotterdam werd bepaald door de Laurenskerk. In 1665 werd het Schielandshuis in gebruik genomen door polderbestuurders van welgestelde komaf. Zij zorgden er onder andere voor dat het water in de stad werd bedwongen. Onder hen kreeg het Schielandshuis de uitstraling van een stadspaleis. Niet voor niets sliepen de Franse keizer Napoleon en Alexander, de Tsaar van Rusland, hier ooit.

Restaurant het Schielandshuis is dé nieuwe ontmoetingsplek in het centrum van Rotterdam. Hier kun je als vanouds weer eten en onthaasten. In het ‘Huis van stad’ staan gastvrijheid en de eerlijke keuken van Rotterdam centraal: Altijd dagvers, no-nonsense en met lokale producten. In de inrichting van het Restaurant en de verborgen stadstuin is de rijke historie vermengd met de sfeer en materialen van een hypermoderne stad. Hier kun je terecht voor een lekker ‘bakkie’ koffie van Rotterdamse koffiebranders (met of zonder verse taart), een lunch of een goed gesprek met een glas wijn.

Openingstijden

maandag t/m dinsdag 09.30 – 18.00 uur
woensdag t/m vrijdag 09.30 – 22.30 uur
zaterdag 11.00 – 22.30 uur
zondag gesloten

Honden zijn in ons restaurant niet toegestaan

Evenementen organiseren in het Schielandshuis

Alle ruimten in het historische pand zijn te huur voor de ontvangst van groepen of netwerkbijeenkomsten die in het teken staan van het vooruitbrengen of promoten van Rotterdam.

Wat dit huis uniek maakt zijn de stijlkamers met hun museale pracht. Ook zijn deze kamers voorzien van modern meubilair en apparatuur. Daarnaast hebben we een grote zaal op de begane grond die geschikt is voor verschillende bijeenkomsten.

Deze ‘Kralingen zaal’ is voorzien van een groot scherm en bijbehorende techniek om het samenzijn tot een groot succes te maken.

Zo kunt u ons bereiken

We beantwoorden graag uw vragen

010 310 07 50

Coolsingel 114
3011 AG Rotterdam
  • *verplichte velden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.